dimarts, 2 de desembre del 2014

Comença el projecte de relat digital

Imatge procedent de: http://www.geekphilosopher.com
Aquests dies prenadalencs hem començat el projecte del relat digital. En veurem exemples per tal de comentar-los. Ens fixarem en els guions més efectius, les veus narradores i la relació entre les imatges i la música amb el text narrat. Presentarem la rúbrica d'avaluació i abordarem els components per a construir una història personal amb èxit. Com sempre passa, trigarem a trobar el tema del qual fer la història. Per això llegirem algunes idees sobre temes possibles. La setmana pròxima redactarem el guió en línia posant-lo en comú amb el professor mitjançant DRIVE. Buscarem imatges pròpies o en la xarxa, o bé les farem nosaltres per a l'ocasió. Totes hauran de tenir bona qualitat (>600 px aprox.). Els més atrevits gravaran part del seu relat en directe (combinant veu in / off). Cal recordar l'estructura tripartita d'un bon relat escrit amb franquesa i amb l'aportació de les emocions personals per mitjà del llenguatge oral, gràfic i musical. Ah! S'imposa l'ús d'un micròfon per a trobar la qualitat desitjada en la gravació de veu.

Pel que fa a les imatges, caldrà fer un llistat de la URL d'on extraem cada fotografia per a indexar-les totes al final en una de les diapositives (citació d'imatges) en cas que no siguen nostres. Hi ha bancs d'imatges lliures o sense copyright que la vostra recerca haurà de rastrejar. Encara que les imatges de Google són còmodes de buscar, feu l'esforç de localitzar-ne an algunes de les webs que enllacem més avall..

Igual ha de fer-se amb les músiques. Procurem que no siguen massa actuals perquè solen estar protegides per les discogràfiques i tenen drets de còpia. Açò impediria que poguérem penjar "legalment" el vídeo allà on siga. Usar música clàssica o també lliure de copyright seria més adequat.

Els primers fulls que repartim aquesta setmana són els referits a les qüestions ja esmentades amunt. També els enllacem tot seguit per a recuperar-los en voler, acompanyats de dos textos breus que us forneixen idees creatives. Continuem, doncs.
- - - - - 
Webs de música sense copyright:
Webs amb imatges lliures:
Conegudes:  Google - Flickr - (FlickrCC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada